vineri, 9 iunie 2017

Sa facem un exercitiu de imaginatie


... inchipuindu-ne cum ar arata lumea daca omul ar reusi sa respecte invatamintele  Mantuitorului...

Nu tu razboaie, nu tu certuri, nu tu tradari; nici minciuni, nici furtisaguri, nici judecati, nici crime... Rai, nu altceva!

Lumea nu ar cunoaste boli, stress, lacrimi si tanguieli... atatea si atatea suferinte.

Natura umana insa poarta in ea, alaturi de dumnezeirea creatiei, neascultarea adamica!

Mantuitorul, murind pe cruce, s-a cobobat in iad spre a-i scoate de acolo pe strabuni si a-i elibera, mantuindu-i!
Acolo a stricat puterea diavolului si ne-a daruit noua Crucea Sa.
"In mormant cu trupul si in iad cu sufletul, ca un Dumnezeu, in rai cu talharul si pe scaun ai fost, Hristoase, cu Tatal si cu Duhul Sfant, toate umplandu-le Cela ce esti necuprins".
Dar asta e posibil doar cu El si prin El!
Gandindu-ne la El si impreuna cu El, sa coboram fiecare in iadul nostru personal, acolo unde ascundem, sub fardul hidos al uitarii, monstri nostri, mai mari ori mai mici... si sa ne ridicam, mereu si mereu, sperand in iertare. 

Amin

Aţi auzit ce s-a zis celor de demult: „Să nu juri strâmb, ci să ţii înaintea Domnului jurămintele tale”. Eu însă vă spun vouă: Să nu vă juraţi nicidecum nici pe cer, fiindcă este tronul lui Dumnezeu, Nici pe pământ, fiindcă este aşternut al picioarelor Lui, nici pe Ierusalim, fiindcă este cetate a marelui Împărat, Nici pe capul tău să nu te juri, fiindcă nu poţi să faci un fir de păr alb sau negru. 
Ci cuvântul vostru să fie: Ceea ce este da, da; şi ceea ce este nu, nu; iar ce e mai mult decât acestea, de la cel rău este. 
Aţi auzit că s-a zis: „Ochi pentru ochi şi dinte pentru dinte”. Eu însă vă spun vouă: Nu vă împotriviţi celui rău; iar cui te loveşte peste obrazul drept, întoarce-i şi pe celălalt. Celui ce voieşte să se judece cu tine şi să-ţi ia haina, lasă-i şi cămaşa. Iar de te va sili cineva să mergi o milă, mergi cu el două. Matei 5, 33-41

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu