miercuri, 6 decembrie 2017

AZI, meditand la FERICIRILE APOSTOLULUI LUCA

... ma gandesc, ca desi nementionata in Evanghelia Sa, (unde sunt pomenite doar 4 Fericiri, spre deosebire de Evanghelia dupa Matei care enumera 9!) adevarata fericire vine cu pacea.

Pacea aducatoare de fericire se naste, inainte de orice, din pacea omului cu Domnul Dumnezeu si cu propria lui persoana! 
Fericirea aceasta  vine odata cu facultatea de a ierta, acea capacitate ce izvoraste din iubirea de Dumnezeu si de aproapele.
De fericirea asta se bucura doar cei care stiu sa faca bine!
Sa faci pace inseamna sa aduci zilnic lui Dumnezeu jertfa nesangeroasa, sa te rogi si sa tii randuielile care aduc Pacea lui Dumnezeu peste toata lucrarea Sa!
Sa fii facator de pace implica si pacea cu propriul tau trup, cu bolile tale, cu durerile tale, stabilind echilibru si armonie intre carnea ta si sufletul tau!
Fericirea  pentru mine nu poate exista in afara PACII!

În vremea aceea au stat în loc șes Iisus și mulțime multă de ucenici ai Săi și mulțime mare de popor din toată Iudeea, din Ierusalim și de pe țărmul Tirului și al Sidonului, care veniseră să-L asculte și să se vindece de bolile lor. Și cei chinuiți de duhuri necurate se vindecau. Și toată mulțimea căuta să se atingă de El, că putere ieșea din El și-i vindeca pe toți. Iar El, ridicându-Și ochii spre ucenicii Săi, zicea: Fericiți sunteți voi, cei săraci, că a voastră este Împărăția lui Dumnezeu.
Fericiți sunteți voi, care flămânziți acum, că vă veți sătura. 
Fericiți sunteți cei ce plângeți acum, că veți râde. 
Fericiți veți fi când oamenii vă vor urî pe voi și vă vor izgoni dintre ei și vă vor batjocori și vor lepăda numele vostru, ca rău, din pricina Fiului Omului. 
Bucurați-vă în ziua aceea și vă veseliți, că, iată, plata voastră este multă în ceruri. 
LUCA 6:17-23

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu