duminică, 3 decembrie 2017

MINUNEA BUNEI VEDERI

Evanghelistii au notat o seama de vindecari miraculoase savarsite de Mantuitorul Hristos, intre care redarea vederii unor orbi.
Apostolul Luca, in cap. 18, ne-o prezinta pe cea a orbului din Ierihon. 
Vindecarile acestea au fost savarsite in public, cu martori, si toate au avut ca factor catalizator credinta celor aflati in suferinta. Mantuitorul le-a vazut orbilor, mutilor, surzilor, paraliticilor si leprosilor... lumina din sufletele lor, credinta lor in puterea Lui!
Cand suntem incercati de boala, si de toate cele ce vin cu ea - suferinta, neputinta, insingurarea - realizam ca Dumnezeu este Cel care in astfel de situatii ne salveaza, ridicand de pe trupul nostru valul suferintei. 
Pentru un credincios boala poate fi chiar darul desavarsit, acela al revelatiei, al intalnirii cu Dumnezeu. 
Totul sta in insistenta, perseverenta, in strigatul nostru, in puterea rugaciunii... 
Orbul din Ierihon a strigat  pana ce Mantuitorul l-a auzit si El, vazandu-i credinta, i-a daruit vindecarea! 
Domnul nu ne lasa, daca credem si ne incredintam Lui.
Dar orbirea sufletului... ea  cunoaste rar vindecare. Cel orbit sufleteste nu accepta nimic, nu vede si nu crede decat in cele ale lumii. Si nu are cum sa-l vada pe Cel care ii asteapta venirea in fire!
Doamne, nu ne lasa pe noi pacatosii si fa cu noi minunea vederii celor sfinte!

În vremea aceea, pe când se apropia Iisus de Ierihon, un om ședea lângă drum, cerșind. Și auzind el mulțimea care trecea, întreba ce se întâmplă. Și i-au spus că trece Iisus Nazarineanul. Atunci el a strigat zicând: Iisuse, Fiul lui David, miluiește-mă! Și cei care mergeau înainte îl certau ca să tacă, dar el cu mult mai mult striga: Fiule al lui David, miluiește-mă! Deci, oprindu-Se, Iisus a poruncit să-L aducă la El; și apropiindu-se, l-a întrebat: Ce voiești să-ți fac? Iar el a spus: Doamne, să văd! Și Iisus i-a zis: Vezi! Credința ta te-a mântuit. Și îndată a văzut și mergea după El, slăvind pe Dumnezeu. Iar tot poporul care văzuse a dat laudă lui Dumnezeu.Luca 18, 35-43

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu